torstai 31. heinäkuuta 2014

Se esteettinen puoli?

Nuorena ulkonäkö on hirveän tärkeää, stressaamisen arvoista. Itse en ole koskaan ollut arkimeikkaaja, en edes kouluaikoina. Ammatissani mielestäni ei saisi meikkiä edes käyttää; lasten ja nuorten kanssa työskennellessä pitäisi olla mahdollisimman luonnollinen. Aikoinaan värjäsin hiuksia, ostin markettimeikkejä ja käytin hajustettuja pesuaineita sekä tuoksuja. Nykyään kaikki on unholassa, luonnonkosmetiikka ja luonnonsaippuat ainoastaan käytössä. Se mitä sisimmästä löytyy, silmistä ja sydämestä on itselle tärkeää.

Vaikka miten väittäisi olevansa sisäisistä asioista välittävä on silti tiettyjä juttuja, jotka esteettistä silmää miellyttää. Nuorempana poikien tai miesten piti olla pitkiä, komeita, vaaleita, trendikkäitä, tukka liipattuna ja noh.. ehkä tyhjäpäisiä? Ajat muuttuu.. Huolestuttavasti olen alkanut vuosien
mittaan tykkäämään takkutukista, pakenevasta hiusrajasta ja "renttuparrasta", trendeistä ei saa pitää kiinni ja päässä pitää olla muuta kuin huminaa. On parempi vaihtoehto osata metsästää tai kalastaa, olla jollain tapaa "taiteellinen" esimerkiksi käsintekijä tai musikaalinen, korjata autot, huoltaa huushollia ja välittää lapsista. Täytyy olla pilke silmäkulmassa, hymy suupielessä, positiivisuus verissä.


Ja naiset. Mielestäni ihminen on aina kauneimmillaan ilman meikkiä, luonnollisena itsenään. Silloin on helppo katsoa silmiin ja päästä lähelle henkisesti. Itseni on niin kovin vaikea puhua naamiolle, jonka pinnan alle ei ole pääsemistä.. Nainen kai ihailee aina itsestään poikkevia naisia, itse ihailen esimerkiksi Haloo Helsingin Elliä tai Maja Ivarssonia. Terävät piirteet, hoikkia, vaatetus omaperäistä.. Molemmat tuskin on joka miesten ihanteita, sellaisia kirveellä veistetyn näköisiä, kuten eräs mies ajatuksiini tokaisi.

Antaa kaikkien kukkien kukkia. Jokainen, joka itsestään välittää on oikealla polulla elämässä. Pitää vain peilistä yrittää nähdä juuri ne kauneimmat asiat itsessään, unohtaa epäkohdat. Jokaisessa ihmisessä on kauneutta, ne voi olla hyvinkin pieniä asioita. Pappadiippa pitää huulistaan ja sormen kynsistään, johan siinä ihailtavaa itselle riittämiin on.


Tarkat huomaa, että videolla on myös renttupartainen kaljuuntuva mies..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti