maanantai 28. heinäkuuta 2014

Kolme tuntia


Kolme tuntia kahtena päivänä viikossa. Isosisko "kerhoilemassa" päiväkodissa. Säilyttämässä tuntuman päivähoitoon tulevaisuuden varalle, leikkimässä kavereiden kanssa. Pidän tärkeänä, etenkin hänelle itselleen, mutta myös itselleni. 


Toinen potkuttelee, toinen rattaissa. Kävelysillalta on ehkä pakko heittää muutama kivi veteen. Plumps. Siellä hyppäsi kala, kuulemma. Potkupeli jätetään päiväkodille ja pikkukaveri saa hypätä rattaiden kyytiin.


Tunnin juoksulenkki Hevosopiston reiteillä. On kuuma, julmetusti kärpäsiä. Lapsi kannustaa rattaista "lossimopo menee kovaa, kovempaa!". Teen työtä käskettyä, hiki valuu, nautin jokaisesta raskaasta askeleesta. Ihanaa!Kotona. Lapsi pois rattaista, koirat vapaaksi. Päälimmäiset vaatteet pois, juomapullo terassilta kouraan ja nurmelle maate.Pahus, ei enää kastetta. Kylmä ruoho tuntuu mukavalta, hiki valuu silmiin. Suljen silmät, kuuntelen kehoa. Kohisee ja humisee, jaloissa suhisee veri. Nostan jalat kohti taivasta ja venytän. Endorfiinit valtaa kehon ja mielen. Parhaita olotiloja. Juuri tämä olotila saa lenkille kerta toisensa jälkeen.


Makaan silmät kiinni nurmella, kunnes hukka löytää itsensä omenapuun alta saalistamasta ja käy ystävällisesti pesemässä naaman. En myönnä ilahtuneeni mitenkään erityisemmin. Paluu todellisuuteen. Kuulen huudon "Haluan keinumaan!". Ehdinhän loikoilla jo noin kaksi minuuttia kolmetoista sekuntia. Hipoo ennätyksiä.Suihkuun. Kylmä vesi, yksi pala kasvoille, toinen hiuksille, kolmas ruholle. Kostealle iholle manteliöljyä. Kurkkaan peilistä ja näytän taas elävältä.Ruoat pannulle ja porisemaan. Lasten suosikkia, sitä kaikista helpointa ja nopeinta sorttia. Tenava leikkii minivauvelilla, jolle on tehnyt pikkiriikkisestä vaipasta viitan, se on sankarivauva. Tuolla ihmisellä on mahdoton mielikuvitus! Sapuskat kohti napaa ja rattaiden renkaat rullaamaan taas kohti päiväkotia. Vastassa päiväkodilla iloinen tyttö, joka oli saanut nähdä koko loman kaipaamansa tutut tädit ja jopa yhden kaverin. Taisi olla tädeillekin aika rentouttava tämä maanantai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti