maanantai 25. elokuuta 2014

Leikkikää aikuiset!


Trikoot on liki puhki kuluneet koirien vetovyön aiheuttamasta hankauksesta, lenkkarit pesty jo kymmenittäin metsäpolkujen kurasta, paidat ja takit ajoilta, jolloin ruhossa oli toistakymmentäkiloa enemmän kannettavaa. Lenkkeilyni tarkoitus ei olekaan miellyttää ketään muuta kuin itseä. Itsekeskeinen sontaläjä, myönnän.

En noudata ruokavalioita. Toki päälinjat tuttuja. En ole eläissäni proteiinimössöjä käyttänyt, enkä käytä. Kananmuna, hamppuproteiini tai maitotuotteet ajaa saman asia. Paremminkin. Eilen söin palauttavana ateriana sokerittomia maissihiutaleita, omenasosetta ja tinkimaitoa. Teki mieli moista, hengissä olen edelleen.

En lenkkeile kovinkaan julkisesti. Pyrin valitsemaan metsätiet, hevosten tai peurojen tallomat polut. Valitettavan usein joudun kuitenkin tallaamaan toista kilometriä asfalttia saavuttaakseni paremmat alustat pitkään pätkään. Hiljattain olen aloittanut elämäni ensimmäisen juoksuohjelman, kunnianhimoiset matkat mielessä ensi kevääksi. Tätäkään ohjelmaa en noudata tiukkapipoisesti, joskus vain ei innosta tai yksinäistä lenkkiä ei saa järjestymään.

Se mitä lenkillä, metsien syleilyssä tai varjoisilla poluilla tapahtuu.. Se on kaikkea muuta kuin tiukkapipoista touhua, ei siedä päivänvaloa tai julkisuutta. Musiikkina soi kaikkea muuta mitä normaalisti, ajatusmaailmasta täysin poikkeavaa kuraa. Tärkeintä on rytmi, muu on yhdentekevää. Perinteinen puurtaminen jää sivuun, tavalliset askeleet valoisemmille teille. Se on  silkkaa leikkimistä. Askellusta erilaista, loikkien, nopeasti, korkeasti, kevyesti, sivuttain, takaperin, ristiin ja rastiin, yli ja ali, tanssien ja laulaenkin. Hymyillen ja iloiten, jalkoja rentouttaen. Lapseksi heittäytyen, huvitellen. Aikuistenkin pitää osata leikkiä, heittää hassutteluksi ja nauraa itselleen. Useimmiten oikeilla tavoin toteutettuna kyseinen toiminta on
hyvinkin terveyttä edistävää.


Terveyttä edistääkseni tänään pistän kesärenkaat pyörimään, poljen niin mahdottomasti, nauran ja hassuttelen, nautin hetkisen vapaudesta. Meneekö 20, 30 vai 40 kilometriä? Ken tietää vielä. Saatan eksyä Koskelle, Jokioisiin tai Somerolle. Pssst.. Kesärenkaat kuuluu tämän hetken parhaimpiin lenkkileikittely-rytmeihin. Olipas otsaa tämäkin tunnustaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti