torstai 5. joulukuuta 2013

Leivon leivon taikinaa, piparia makoisaa..

Kiirettä pukkaa ovista ja ikkunoista. Ensi viikolla pitäisi aloittaa työt, ennen sitä hoitaa vielä jouluvalmisteluja kodin puolesta ja juhlia tenavan 3v juhlatkin. Ihanan rentouttava viimeinen "lomaviikko"!

Kuvittelin, että tänä vuonna en stressaa, kun suunnittelen kaiken erinomaisesti. Perjantaina olisi tarkoitus juhlia ja kakkua lukuunottamatta tarjottavat on jo pakkasessa, joten sen puolesta voi lähes huokaista. Kakkupohjakin oli tarkoitus tehdä tänään kuntoon, mutta katsokaas tätä saavutusta.


Kyseessähän on Kinuskikissan pähkinä-kakkupohja, kuudella munalla. Ei mennyt ihan putkeen. En tiedä mikä meni pieleen, mutta pahasti jokin. Jos jollain on ojentaa gluteenittoman perinteisen täytekakkupohjan ohjetta niin olen ison halauksen velkaa. Gluteenittomia jauhoja en mielelläni käytä, joten nyt on hyvät neuvot tarpeen. Ja pian.

Joulupipareita myös on leivottu. Taikinasta tuli oikeinkin makoisaa ja ensikertalaiseksi olin jopa yllättynyt miten helposti kaikki sujui. Kuvittelin taikinan teon olevan jotain salatiedettä. Kyllä siinä taloa kootessa pirut lenteli ja sormet paloi, mutta pysyy jopa pystyssä eli ensikertalaisen ylpeydellä saan leukaani nostaa.


Sitten synnintunnustukseeni. Menin heittämään pari vuotta sitten himmelin roskikseen. En ymmärtänyt silloin kauneutta.. Himmeli piti saada, vaikka sitten vähän omituisempikin. Kehikko on omasta lapsuuteni huoneesta peräisin, isäni oli rimpulan jo polttanut ja kehikon tietysti noukin tuhkan seasta. Killutelkoon siinä nyt joulun, himmelinä.


Nyt on tuolit pöydillä ja liinat oikosena, emännän naama alkaa näyttää samalta kuin enkelillä. Taidanpa mussuttaa vielä mokoman pois ja painua pehkuihin. Kaiken stressin keskellä täytyy vielä ihailla tuota pientä ihmistä, joka rakastaa tiskaamista ja on äidin suurena apuna ollut kiireessä. Tosin en tiedä miten paljon hänen tiskauksensa lopulta elämääni helpottaa :) 

Psst.. Ollaan kiireen keskellä ehditty myös parin kaupungin kirpputoreille ja roskiksille. Niistä löydöistä lisää lähipäivinä ;)
 

2 kommenttia:

 1. Mää tein kerran tollasen karppitäytekaakun. Luulis että onnistuu tavallisellakin sokerilla.
  http://yesdeli.fi/vahahiilihydraattinen-taytekakku-gluteiiniton.html
  Ohjeessa on vaan yks vika, paistoaika ja -lämpötila on ihan hullut. Mulla oli raaka sisältä. Sanoisin, että 175 astetta ja vähintään puoli tuntia olis lähempänä oikeeta. Kun paistoin omaani uudestaan, ei huomannut eroa tavalliseen täyttäriin.

  Hitsi toi himmeli on hiano! Ja muumitalo kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei thänks! Lopulta asiat meni niin, että lapsi pääsi isovanhemmille illaksi leikkimään ja anoppi lupasi vielä kakunkin tehdä. Ei hassumpaa ulkoistamista ;)

   Poista