keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Joulu on taas


Tänään on taas se päivä, jolloin joulu alkaa olla paremmalla puolellaan. Lahjat on jaettu, niitä tuli tänäkin vuonna aivan hirveästi. Lapsen lahjoista äidin suosikeihin kuului Me&I automekko, Finlaysonin kylpytakki, Lego Duplot sekä lisäosat Brion junarataan. Jokohan meillä alkaisi olla Legoja ja junaradan paloja tarpeeksi :)

Tämä on joulun päivistä ehdoton suosikkini. Lahjastressi on ohi. Yhdessä oloa, huolettomuutta, joulun tunnelmaa. Ne on asioita, jota itselleni on tärkeintä joulussa.
Tirrikkäiselle ompelin viikonloppuna joulumekon. Ensimmäinen kuminauharypytys onnistui yllättävän hyvin vaikka hommaa olen hieman vierastanut. Lopputulokseen olen oikein tyytyväinen ja todennäköisesti sama mekko muuntuu kokonsa puolesta vielä hameeksi ensi jouluna olkaimet poistamalla. Kangasta löysin 2,5m pätkän kirpputorilta 0,20e hintaan, napit on mamman nappikokoelmista. 

Tuosta kankaasta mietin mistähän vuosikymmeneltä mahtaa olla peräisin? Ompelin itselleni töihin jouluessun samasta kankaasta ja eräs nainen silmät kirkkaina ilmoitti, että hänen lapsuudessaan mammalla oli pöytäliina samasta kankaasta. En vain yhtään tiedä onko hänen lapsuutensa ollut 70, 80  vai 90-luvulla ja kuinkahan monta vuotta mamma oli samaa liinaa käyttänyt ;)Mummin ja ukin luo piti illalla tulla joulupukin poikkeamaan. Sunnuntaina lapsi kuitenkin ilmaisi, että häntä pelottaa joulupukki. Sovittiin sitten, että pukki jättää lahjat terassille ja vilkutellaan pukille ikkunasta. Olin oikein tyytyväinen ratkaisuun, koska pukiksi pukeutui pikkuveljeni. Ei tarvinnut pukin puhella ja äidin jännittää, lapsikin oli tyytyväinen tällaiseen vierailuun. 


Kotona kuusen oksilta killuttelee nyt tämän näköisiä palloja. Vanhat perinteiset kuusen pallot sai päälleen liima-vesi seoksella läästittyjä Turkkarin paloja ja kuivuttua sivelin vielä liima-kimalleliima-vesi seoksella hieman bling-blingiä pintaan. Kyllä näitä nyt kelpaa ihailla. Pallojen lisäksi kuuseen pääsi lapsen taikataikinasta tekemät sydämet ja tietysti sähkökynttilät. Latvassakin on vanha (ruma) tähti. Ensi jouluksi, jos koittaisin saada aikaiseksi viirinauhat ja uuden tähden?


Lämmintä joulumieltä ja iloista yhdessäoloa lukijoille!

2 kommenttia:

  1. Mun tekis mieli lähtee kummitädille, se on ollu meillä perinteenä. Mut se on kipeenä, ni en viitti mennä sitä rasittamaan. Me ollaan sit vaan kotona. Nauti sää suvusta meijänkin edestä. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nyt on sukuloitu, naurettu vatsalihakset kipeiksi. Vai onko se vatsa kipeä vain syömisestä... :)

      Poista