maanantai 23. joulukuuta 2013

Joulun yllätyspaketit


Aiemmin jo kerroin, etten erityisemmin anna joululahjoja. Joka vuosi on kuitenkin ollut jemmassa pieniä ja edullisia paketteja, joita voi antaa mikäli joku sattuu lahjalla meitä muistamaan. Ei tarvitse kuitenkaan alkaa punastelemaan ja nolostua..

Viime vuonna annoin valkoista jouluviiniä. Pullo oli kaunis, juoma oli edullinen ja toteutus viimeisinä päivinä. Lahja oli tykätty ja omaan suuhunkin juoma kohtalaisen juotavaa. Vuodessa oma päänuppi on muuttunut sen verran, etten halua antaa kenellekään alkoholia muistamiseksi. Itse en halua alkoholia lahjaksi, 18v lahjaksi saatu kuoharipullokin on edelleen kaapissa pölyyntymässä. Alkoholi aiheuttaa niin paljon ongelmia yhteiskunnassa, että jokaisella on oikeutensa tehdä itse päätös sen käytöstä ilman muiden lahjontaa. Lisäksi suosin nykyään luomu-viinejä, jos joskus lasin punkkua otan ja eipä niiden hinnat enää olisi budjettiini sopinutkaan.Tänä vuonna siis teimme yhdessä lapsukaisen kanssa nollabudjetin kierrätyspaketteja. Pipareita leivottiin iiiiiiso satsi, sytykeruusuja innostuin tekemään munankennoista päähänpistona marraskuisena iltana. Tuikut eksyi mukaan ihan vaan, koska olen joskus aikoinaan hamstrannut niitä kasoittain ja meillä ei nykyään juuri kynttilöitä kulu. 

Näppäräähän lahja olisi kääriä sellofaaniin. Ei käy. Töistä kannoin kotiin maito- ja mehupurkkeja (meiltä ei maitopurkkeja tule, koska maito kannetaan tonkassa kotiin), jotka lapsen kanssa maalasimme punaisiksi. Tarkoituksena ei suinkaan ollut läpikuultava lopputulos, mutta sellainen tuli, joten täytynee naamioida tarkoituksen mukaiseksi ;) Nauha on loppuun kulutetusta t-paidasta.

Näistä ei paljon pitäisi turhaa jäljelle jäädä. Ohelle onkin annettu ohje: Syö piparit, sytytä kynttilät, heitä loppu laatikko takkaan. Sytytä. Lämmintä joulumieltä!

1 kommentti: