maanantai 16. joulukuuta 2013

Joululahjontaa osa 1

Itselläni on jo useamman vuoden ollut tapana antaa tarpeellisia lahjoja. Tavaroiden tulee olla eettisiä, ekologisia ja mielellään tietysti itse tehtyjä kierrätysmateriaaleista. Pääasia on kuitenkin se, ettei mitään toiselle tarpeetonta anneta. Usein paketista siis paljastuu jotain syötävää tai muuten "helposti häviävää".

Itse stressaan nykyään joulua juuri lahjojen vuoksi. En haluaisi kotiin raahata tarpeetonta romua, joka päätyy heti kirpputorille tai hyväntekeväisyyteen. Ei se ole kenenkään etu. Tänä vuonna olemmekin toivoneet, ettei aikuisille ostettaisi lahjoja. Itse aion pysyä linjassani ja ainoat varsinaisen lahjan saajat ovatkin tänä vuonna kolme kummityttöäni. Toivottavasti myös muut arvostavat sovittua linjaamme.


Kummitytöille hankin jo keväällä kotimaisesta verkkokaupasta (vielä kun muistaisi mikä..) Ecoo Organic -merkkiset legginsit ja paidan. Nämä GOTS-sertifioidut vaatteet kustansi 5e/kpl eli aivan hävityshinnoin sain lahjani. Tällaisille vaatteille lienee jokaisessa lapsiperheessä paikkansa, vaikka yöpukuna jos ei muuten, joten uskoisin näiden päätyvän käyttöön. Omalla lapsellani nämä on säilyneet lukuisien pesujen jälkeen pehmeinä ja muutoin moitteettomina. Ainut miinus löysästä vyötärökuminauhasta, jonka kiristys oli kuitenkin vain muutaman minuutin homma.


"Hätävaralahjat" on vielä osittain työn alla, joten niihin palaan myöhemmin. Saatanpa esitellä myös viime vuoden lahjoja, kunhan vain ensin muistan mitä ne olivat.. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti