tiistai 12. heinäkuuta 2016

Kakkua! Raakana, kiitos!


Lapsi on toivonut päivien ajan suklaamuussia. Eikä aiheetta. Sairastelun ajan raakaherkut on korvannut Paulat ja suklaavanukkaat, joita olen kantanut kaupasta kammolla. Olen mennyt mistä aita on matalin ja tunnen jopa ylpeyttä moisesta arjen helpottamisesta. 

Kaivoin keittiön nurkasta tehosekoittimen, avasin raakaruokakaappini silmät kiiluen. Tattarihiutaleita, pekaanipähkinöitä, ripaus ruususuolaa, taateleita, kaakaonibsejä, härkäpapurouhetta, hieman hunajaa ja kookosöljyä. Sursursur ja lusikointi vuoan pohjalle. 

Täytteeseen eksyi kaakaovoita, kaakaonibsejä, kookosöljyä, vaniljaa, taateleita, maapähkinälevitettä, cashewpähkinöitä, auringonkukansiemeniä, avokadoa, toco-, psyllium-, carobjauhetta ja mantelimaitoa. Vartissa kakku oli kaapissa jähmettymässä ja kaksi innokasta taikinankaapijaa taistelemassa tehosekoittimen kannuun jääneistä jämistä. 

Lautasella päälle heitettiin strösseleiden sijaan kaakaonibsejä sekä quinoapopseja. Tasaisen myhäilyn ja santsikierrosten kertomana meillä tullaan tekemään kakkua tällä ohjeella toistekin. Resepti jääköön salaisuudeksi, ehkä paljastan sen tulevina vuosikymmeninä lastenlapsilleni isoäidin reseptikirjassa.

Illan hiljennyttyä syötän palan raakaherkkua myös ennakkoluuloiselle naapurille. Tiedän onnistuvani suunnitelmassa.

Kaapista puuttuvat tuotteet voit tilata esimerkiksi Terveysmarketista. Suosittelen lämpimästi kesän herkkuhetkiin!

2 kommenttia:

  1. Nam!! Näyttää niin hyvältä. Mulla on raakakakut vielä kokonaan testaamatta.... :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku katosi alle vuorokaudessa. Tätä uskalsi tarjota jopa kahviseuralle, joka santsasikin. :D

      Kannattaa testata. Kakkua, jota voi syödällä keveällä mielellä :)

      Poista