keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Pesutilat käytännöllisiksi


Pesutilat on kokenut vuoden aikana pienimmät muutokset. Edellisten asukkaiden lähivuosina kunnostama tila on saanut minimaalisen, rapistuneen altaan ja kaapin tilalle uudet kalusteet. Ikean tilava allas ja yksinkertaisen käytännöllinen laatikosto on muutaman kuukauden palvellut tehtävissään erinomaisesti, menneenä viikonloppuna asentamani peili korvasi vanhan pienen peilikaapin.

Moni puhui peilikaapin käytännöllisyyden puolesta, jonka vuoksi lykkäsinkin tovin peilin uusimista. Käytäntö osoitti, ettei tarvetta kaapille ole. Suuri peili riittää mainiosti hampaiden pesuun, ripsivärin levitykseen kerran kuukaudessa ja tukan hutaisemiseen tötterölle arkiaamuissa. 

Pyykkikorien kanssa painin aikani, kunnes lopulta ostin marketista kaksi muovista koria. Lapset lajittelevat vaaleat ja tummat pyykit sujuvasti omiin koreihinsa, pärekoriin roiskaistaan erityistä pesua vaativat tekstiilit. Unelmissani pesuhuoneen nurkassa olisi pyykkikaappi, mutta muutaman sadan euron satsaus moiseen on tuntunut toistaiseksi turhalta. 

Saunan kiuas on lämminnyt menneen vuoden aikana vain muutaman kerran. Puusaunassa ikänsä lämmitelleen tekee lähinnä mieli tirauttaa pettymyksen itkut näille lauteille kivutessaan.

Olen yrittänyt sovittaa pesuhuoneen nurkkaan viherkasveja amppelissa heikoin tuloksin. Ilmeisesti tilassa on liian pimeää, ei pärjää anopinkielet eikä rönsyliljat. Jos jollain on vinkkailla hyviä hämärämmässä viihtyviä kasveja niin antaapi tulla apuja.

Lopputulemalta pesuhuone on toimiva ja siisti. Ei juurikaan makuuni, mutta kelvollinen. Pystymme elämään yhdessä, saman katon alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti