lauantai 16. heinäkuuta 2016

Mustikkainen raakakakku

 

Kakkua aamupalaksi, kakkua välipalaksi, kakkua iltapalaksi. Sitä se loma tuntuu olevan. Parasta on kakku, joka ei sisällä lainkaan vehnää, sokeria tai maitoa. Sellainen, jossa ainekset on kypsentämättömiä, ravinteikkaita ja parhaassa muodossaan. Sitä sopii myös santsata, kerran jos toisenkin. Meidän kesä on kyllästetty raakakakuilla. Tuskin kyllästymiseen asti kuitenkaan.

Mustikkametsän saalis houkutti uuden kakun pariin. Pohjaan pellavansiementä, kauralesettä, saksanpähkinää, auringonkukansiemeniä, härkäpapurouhetta, taatelia, hieman suolaa ja hunajaa. Päälikerros koostui tällä kerralla banaanista, mustikasta, kookosmaidosta, cashewpähkinöistä, hunajasta sekä carob-, toco-, psyllium- ja vaniljajauheista. 

Parinkymmenen kakun jälkeen voi sanoa omasta päästä tuotettujen reseptien olevan jo hyviä koostumukseltaan ja maultaan. Arvoisa raati antaa riemukkaita kiljahduksia tehosekoittimen kannua kaapiessa ja santsikierrosta kinutaan ahkerasti.

Kyllä. Meidän perheessä syödään kakkua aamupalaksikin. Ihan oikeesti!

2 kommenttia:

  1. Ihanalta Tämäkin näyttää. Voitko joskus tehdä aloittelijalle jonkun reseptin (helpon ja yksinkertaisen missä ois vähän mittojakin) ois huppua ja pääsis alkuun. Kiitos!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Pistetäänpäs asia hautumaan. Useimmiten kakkuni on sellaisia, joissa on hirveä määrä ainesosia... Voin koittaa viritellä jotain aloittelijaystävällistä reseptiä kakkuun, jolla herkuttelusta ei tarvitse potea jälkeen mielipahaa :)

      Poista