Rakkaudesta lapsiin, halusta terveyteen, ilosta liikuntaan, elämän ekologisuudesta, intohimosta kirpputoreihin, vanhoihin esineisiin, autiotaloihin, metsien hiljaisuuteen. Toisinajatteleva, bio- ja sijaisäiti kirjoittaa elämänsä pienistä ja tärkeistä asioista.
tiistai 11. marraskuuta 2014
Väärinkäyttä(yty)jä?
Puolitoistaviikkoa sitten sain käteeni reseptin, jossa luki oikaisten "antibiootti 10 pv, tulehdusten ennaltaehkäisyyn". Ajatukseni sen pois jättämisestä lääkearsenaalista tyrmättiin heti, koska kyseessä oli suuri toimenpide pöpöille herkällä alueella. Kuulemma poikkeuksia ei ole, nämä leikkaushaavat tulehtuu AINA.
Uhmasin, jätin antibiootit ottamatta. En väitä, etteikö maailmaan mahtuisi ihmisiä, joiden varmasti on turvallisempaa syödä antibiootti kuin uhmata terveyttään esimerkiksi heikentyneen terveydentilan vuoksi. Synnytyksen jälkeiseen kohtutulehdukseen söin useampaa antibioottikuuria päällekäin, jonka jälkeen keho oli totaalisen sekaisin. Elpyminen vei kauan ja silloin päätin, etten ihan pienistä moisiin myrkkyihin kajoa. Tappaahan antibiootti elimistöstä kaikki bakteerit, myös ne hyvät. Kuuria seuraava tulehduskierre ja yleiskunnon heikkeneminen on taattua. Puhumattakaan siitä miten paljon lapsille antibiootteja syötetään, suurinosa turhaan vieläpä. Esikoiseni ei ole koskaan särkylääkettä ihmeempää saanut (paitsi rintamaidon välityksellä), toisen tulehduskierteet on jäänyt menneisyyteen. Luonnon konstit on monet.
Olenhan ennaltaehkäissyt tulehdusta, omin konstein. Haavojen ollessa auki purskuttelin jokaisen ruokailun välissä kamomillateellä (2 tl kamomillaa per 2 dl vettä). Kiehautettuun veteen kamomillat, puolen tunnin haudutus ja lasipurkissa säilyy vuorokauden jääkaapissa. Kyseisellä teellä olen hoitanut myös silmätulehduksia ja haavoja. Iltaisin kunnollinen puhdistus ja päälle desinfiointi vanhalla suomalaisella "lääkeaineella".
Vierailin suuhygienistillä. Kysyi olenko ottanut lääkkeitä ohjeen mukaan ja myönsin lintsanneeni. Katsahti suuhun ja kauhistui. Kummasteli ja uteli. Ei merkkiäkään tulehduksesta, toipuminen erinomaisessa vauhdissa. Kerroin vilppini ja poistuin tyytyväisenä uhmauksestani terveydenhuoltoa kohtaan.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihanaa, että oon löytäny sun blogiin! Taas postaus, johon yhdyn täysin. Vihaan antibiootteja ja oikeestaan en välitä mistään teollisista lääkkeistä. ..ehkä asia on opittu kantapään kautta, monista haittavaikutuksista.. Mutta parempi myöhään, kun ei millonkaan! Homeopatia, yrttilääkintä ja luonnontuotteet on uskomattoman tehokkaita, terveydenhuollossa vaan on ihan liian vähän niiden puolestapuhujia.
VastaaPoistaHomeopatia on mulle suhteellisen vieras alue tai oikeastaan sen mitä olen homeopaattisia itselleni käyttänyt en ole niiden vaikutuksia päässyt todistamaan ihan toivotulla tavalla. Meikäläisellä lääkekaappi on siirtynyt lähinnä jääkaapin muotoon ja ruokakauppaan suuntaan ennen kuin apteekkiin :)
PoistaOnko sinulla Johanna vinkkejä miten päästä eroon lapsen korvatulehduskierteestä? lapsi vähän päälle vuoden ja joka flunssan yhteyteen meinaa myös korvat tulehtua. Kolme antibiottikuuria syönyt jo elämänsä aikana :(
VastaaPoistaMeillä on kummatkin lapset välttyny korvatulehduksilta, mutta kovin on kehuttu homeopaattisia Notakehl tippoja. Niitä lähtisin kokeilemaan, jos epäilisin jommalla kummalla olevan korvakipuja. :)
PoistaKiitos vinkistä Marttilan tilan emännälle, pistetään korvan taakse. Lähes kirjaimellisesti ;)
PoistaEn nyt tiedä puhutko punoituksesta tärykalvolla vai tulehduksesta? Nimittäin nämä on kaksi ihan eri asiaa, jotka usein yhdistetään toisiinsa. Usein flunssassa tärykalvo punottaa, joka ei ole vielä merkki tulehduksesta. Itse en punoituksia ole hoitanut mitenkään ja ohi on mennyt.
Ennaltaehkäisy mun mielestä on paras ratkaisu. Heti nuhan ilmaannuttua sängystä pääty ylös, silputtua sipulia rinnan päälle kääreellä ja sidoksella kiinni tai harson sisään tyynyn vierelle. Sama se missä on, kunhan haisee lapsen nenään. Ei pääse tukkeutumaan ja pöpöjä keräämään. Niin kauan, kun nenästä juokseva tavara on kirkasta ja juoksevaa niin ei hätää. Korvatulehdukseen liittyy useimmiten myös yskä, jonka oppii tuntemaan kyllä kun tarkoin kuuntelee. Kuvailisin ehkä haukkuvaksi ja "voimakkaaksi". Jokaisen flunssan yhteydessä pienille puuvillasukat jalkaan, joiden päälle toinen sukka, jonka sisällä on murskattua valkosipulia. Aikuisille sama toimii ilman välisukkaa.
Ja jos nyt oikein tulehdukseen asti menee. Itse olen käyttänyt valkosipulia (jota mulla nyt on tapana lykätä näköjään ihan joka paikkaan :D) kapea pää edellä suoraan korvaan, apteekin harsotaitoksen sisään laitettuna. Taitoksesta jätetään "liepeet" ulkopuolelle, ettei tule uutta lääkärireissua... Hiukan voi muotoon veistellä, mutta maltillisesti, koska sehän on aika tujua tavaraa. Mielummin ei lapsille ollenkaan, koita löytää sopivan pieniä kynsiä. Päälimmäiseksi nauhallinen tiukka pipo, jottei tipu matkalla tai kaiveta ulos. Kyllähän ne ränkkää, mutta omallani ainakin on mennyt aika äkkiä ohi. Olen pitänyt yön ja päiväunia, en hereillä ollessa ollenkaan.
Paljonhan puhutaan maitohappobakteereiden vaikutuksestakin.. Sen jälkeen kun siirryin kokonaan tinkimaitoon ei ole ainuttakaan tulehduksen alkua ollut, myös ihot on tosi hyvässä kunnossa molemmilla, esikoisella kun oli kohtalaisen paha atopia pienenä. Maitohapothan on pastöroidusta maidosta tuhottu kokonaan, kun tinkimaidossa niitä on ihan hirmuisesti. Sellaisia määriä, joita ei purkista saa edes popsittua. Puhumattakaan niistä muistakin hyvistä bakteereista. Hakekaa vain sitä "ehekki-maitoa" lapsillenne, se on median luomaa hapatusta, että siitä nyt muka kuolemantauteja saisi ;)
Ja nämähän on vain MUN mielipiteitäni, jotka pohjautuu OMIIN kokeiluihin sekä useamman luonnonlääkitsijän vinkkeihin. En väitä olevani oikeassa missään asiassa, olen vain oman elämäni asiantuntija :D
Niin ja maito kokonaan pois flunssassa! Tämä ei koske imetystä vaan lehmänmaitoa. Maito kerää limaa ja saa pöpöt muhimaan. Hapanmaitotuotteet ihan jees ja makaronilaatikkoakaan ei tarvitse jättää syöttämättä. Jos maitoa mukista hörppii flunssassa niin ainakin sitten vettä vielä viimeiset kulaukset nielun puhdistamiseksi :)
PoistaOn ollut ihan märkäinen korvatulehdus :( voiskohan toi valkosipuli auttaa siihenkin? Täytyykö sitä jotenkin seurata eli käydä lääkärissä näyttämässä?
VastaaPoistaLapseni ei juo lehmänmaitoa, imetän edelleen ja hän täyttää kuun lopussa 1v3kk :-)
Juu ihan märkäiseenkin käy kyllä valkosipuli. Toki aina pitää muistaa huolehtia asianmukaisesta kipulääkityksestä. Lasten terveydenhuolto on maksutonta niin ihan surutta vaan vaikka joka toinen päivä näyttämään ;) Näin Pappadiippa suosittelee tuhlaamaan verorahamme! :D
PoistaKorvikelapsilla on reilusti enemmän tulehduksia kuin rintaruokituilla, mutta vaikuttaahan tähän tietysti perimäkin ja rakenteelliset altistajat. Pointsit kotiin lehmänmaidottomuudesta ja toivottavasti lussukka maistuu vielä pitkään taaperoiselle :)
Täytyypä tehdä noin, saataiskohan porttikielto koko lafkaan :D eikai sentään :-)
VastaaPoistaJuu lehmänmaitoa tulee saamaan sitten kun en enää imetä ja loppumisesta ei ole tietoakaan. Tavoite olis imettää 2v asti jos vaan lapselle sopii. Rinnalla käy edelleen 6-8 kertaa päivässä. Puuh :-)
Imetyksen kestoakaan ei kannata miettiä ja suunnitella ihmeemmin enää taaperon kanssa. Se loppuu aikanaan, kun loppuu. Meillä loppui äiti-lähtöisesti 2,5v iässä, silloin se vasta tuntui sopivalta. Kuten monessa muussakin asiassa niin päänuppi kyllä tietää, koska on aika päästää irti :)
PoistaHahhah juu :D
VastaaPoistaVielä en oo kyllästynyt tuohon lapsen rinnalla roikkumiseen ;D mutta aika näyttää....