perjantai 7. marraskuuta 2014

Sijoittaja vai hyväntekijä?


Myyty on menneisyyttä. Nelinumeroisien summien edestä. Pakattu sinisiin Didymoksen laatikoihin hamppua, puuvillaa, pellavaa, villaa. Olen pakannut muistoja ja tunteita. Ehkä olen kylmännyt itseni, en ole edes avannut liinakääröjä. Lopputulemalta luopuminen ei ole ollut vaikeaa, kuvittelin sen aiheuttavan monet kyynelten tulvat. Pienimmille pakettien saajille olen yllätykseksi pakannut matkaan pieniä villasukkia tai lapasia. 

Potkuhousut ja -puvut ovat kadonneet nurkissa, pienet Jantuset odottaa paketoimista. Lähetetyt paketit ovat aiheuttaneet saajissaan lämpimiä tunteita, onnellisia paluuviestejä. Juuri niin halusinkin. 

Kaikki liinat laitoin myyntiin, lopputulokseen olen tyytyväinen. Mustan ja violetin juhlavuosi Pfaun jätän muistoksi, ovathan nämä olleet ne eniten rakastetuimmat yksilöt. Ehkä on onni, etteivät ne menneet kaupaksi. Mahtavia opetusliinoja, täydellisiä niin vastasyntyneen kuin taaperonkin kantamiseen.

 

Sananen tukihenkilötoiminnasta. Toimin Forssa-Loimaa-seudun kantoliinatukihenkilönä. Ohjaushommia teen myös muille alueille, puhelimitse, sähköpostitse, jopa videoituna.. Vaihtoehtoja on monia. Olen käynyt lukuisia kertoja perhekahviloissa, vauvakerhoissa ja neuvolan alaisissa tapahtumissa kertomassa kantoliinailun hyödyistä ja ohjaamassa lapsiperheitä kantamisen pariin. Ohjattavana on ollut niin trikooliinaan tutustuvia raskaana olevia naisia kuin taaperoikäisen repulla kantamisesta kiinnostuneita isukeitakin. Voin luvata, että jokaiselle perheelle löytyy mieleinen tapa kantaa lasta ja lopputulemalta perheet toteavat elämänsä helpottuneen hirveästi, metsäretkien mahdollistuneen ja yhdessä, lähekkäin vietetyn ajan lisääntyneen. Yhteystietoni löytyy Kantoliinayhdistyksen sivuilta. 

Teen vapaaehtoistyötä myös doulana, imetysohjaajana sekä kestovaippatukihenkilönä. Monesti ohjaustehtävissä perehdytään useampaan osa-alueeseen mikä on varsin toivottavaakin. Kaikki osana luonnollista lapsen hoitoa.

Virallista kantovälinelainaamoa en omaa, mutta puskaradio ja ohjaustehtävät ovat vieneet tietoa eteenpäin lainaamistani kantovälineistä. Joitakin arvokkaimmista kantovälineistä en anna lainaan, mutta kokeilla saa kaikkea mitä kaapeista löytyy. Listaan alle omistuksessani olevat kantovälineet, joista osa on tällä hetkellä lainareissuilla. TSI merkityt ovat itse tehtyjä.

Kantoreput, neliöliinat, wrap tait

- Eden Mei Tai neliöliina, väri Olive. Alle 1v kantamiseen soveltuva.
- (TSI) Wompat-jäljitelmä kantoreppu, mustat puuvillahihnat, paneeli Didymos Rubiini Indiota. Sopii parhaiten pitkälle tai isokokoiselle kantajalle pitkien olkahihnojensa vuoksi. Alle 1,5v kantamiseen.
- Violetti, kitarakuosinen jenkeistä tuotu neliöliina. Soveltuu alle 1v kantamiseen. Liinalainaamon omistajat, tämä voisi lähteä uuteen kotiin postikulujen hinnalla!
- Ergo kantoreppu, väri beige. Soveltuu parhaiten alle 1,5v kantamiseen.
- Ergo kantoreppu, väri farkku. Soveltuu parhaiten alle 1,5v kantamiseen.
- Manduca, väri petrooli. Soveltuu parhaiten alle 1,5v kantamiseen.
- (TSI) wrap tai, kuosina violetiksi värjätty Didymos Indio, hihnat värjättyä Haikarankehdon puuvillaliinaa. Taaperokoko. Liinalainaamon omistajat, tämä voisi lähteä uuteen kotiin postikulujen hinnalla!
- (TSI) neliöliina retrokuosilla. Paneeli jäljitelmä preschool Kinderpack, hupun jäljitelmänä Wompat. Sopii parhaiten 2,5-4v.
- Kinderpack preschool, pinkki kukallinen. Normaalit, puuvillaiset ruskeat hihnat. Sopii parhaiten 2,5-4v. Ainoastaan kokeiltavaksi, ei lainaan. Myynnissä, hinta 100e sis. postikulut!
- Wompat preschool, kuosina graphite Indio (muistaakseni). Tässä on lyhyet hihnat, mutta soveltuu kokeiltavaksi myös suuremmille kantajille. Ainoastaan kokeiluun, ei lainaan.

Trikooliinat

- Hug-a-bub ruskea/turkoosi trikooliina. Sopii suurellekin kantajalle. Pienen vauvan kantamiseen.
- Tricot slen trikooliina harmaa. Pienen vauvan kantamiseen.

Kudotut liinat

- Ellaroo 5 puuvillainen hapsullinen kantoliina. Sopii pienelle kantajalle ja kannettavalle. 
- Didymos Jeans Viola 7. Violetti, pitkä, puuvillainen liina. Sopii suuremmallekin kantajalle ja kannettavalle.
- Didymos Pumpkin 6. Itse kavennettu. Tästä johtuen soveltuu ainoastaan pienen vauvan kantamiseen. 
- Didymos musta-valkoinen juhlavuosi Pfau 4. Ainoastaan kokeiluun, ei lainaan.
- Didymos violetti-valkoinen juhlavuosi Pfau 6. Ainoastaan kokeiluun, ei lainaan.

Kantotakit 

- Maijat kantotakki, koko S. Väriltään violetti/luumu. Ei selässä kantamiseen soveltuva. Reilu malli, sopii noin 38-40 kokoa käyttävälle. Myynnissä, 30 postikuluineen.
- Äiskä kantoponcho koko L/XL. 100% kaksinkertaista merinovillaneulosta. Todella raskas, paksu ja lämmin! Koko soveltuu pitkälle tai suurelle kantajalle. Väri tummansininen (ei ole ollut koskaan markkinoilla, tämä on kokeiluerää). Mahdollisuus selässä ja edessä kantamiseen. Myynnissä, mietitään yhdessä sopiva hinta.

En myy tai suostu antamaan kaavoja omistamistani repuista. TSI-reput olen mallintanut vain omaan ohjauskäyttööni, joiden avulla mielelläni autan ohjattavaani tilaamaan sopivan kokoisen repun suoraan valmistajalta.

4 kommenttia:

  1. Hei jee, mä otanki suhun yhteyttä, jos joku kaihertaa mieltä!:) olen kumpasenkin kanssa liinaillut vauva-aikana. Vanhemman kanssa homma loppui, kun poika kasvoi ja olin ite tietämätön. Nyt mulla ois kunnon liina, jolla voisin tota isompaakin kantaa (ja osaan tehdä repun) mutta hän ei ole enää liinaan haluavainen. Jos nyt tokan kohdalla homma jatkuis pidempään, kun ei tule taukoja. Minkä ikäsenä muuten olet laittanut vauvan selkäpuolelle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta! Ihan siinä teidän nurkilla käyn kuitenkin joka viikko ja useamman kerrankin niin kyllähän mä poikkean samalla. Tosiaan säännöllisen epäsäännöllisesti kannattaa kanniskella, ettei lapsi vieraannu liinassa olemisesta. Hyvä sidonta on kaiken a ja o molempien osapuolien kannalta, joten fiksaillaan yhdessä, jos joku asia painaa.

      Itse olen aloittelijoille selkäsidonnoissa suositellut 6kk ikää. Periaatteessa 3kk iässä voi selkään jo sitoa, mutta mielestäni vain, jos on aiempaa kokemusta kyseisestä hommasta. Oman lapsen sidoin selkävaivojeni vuoksi ensimmäisen kerran 5kk iässä ja nyt jälkeen ajateltuna tuskinpa se vauvan ja aloittelijan sidontojen kanssa oli yhtään sen armollisempaa vaivoilleni ;) Mitä enemmän ikää, sitä helpompi sidottava.

      Isomman lapsen kanssa voi monesti auttaa totuttelussa joku mielekäs tekeminen. Joku uusi lelu tai mielummin jotain ihan aikuisten ihmeellistä tavaraa käteen, syötävää (joka nyt ei turmele tyystin sitä liinaa), mielekästä katseltavaa. Usein liinaan tottumattomat tai huonosti viihtyvät taaperot ulkona mielellään katselee selkäkyydistä. Pienillä askelilla uudestaan vain opettelemaan. Omalla kohdallani sijaislapsi oli ensimmäistä kertaa 3-vuotiaana reppukyydissä ja tykkäsi aivan hirmuisesti. Nykyään taistelevat kumpi pääsee reppuun ja kumpi joutuu rattaisiin ;) Monesti kuitenkin juuri 1-2v lapsi on kaikista haastavin saada kyytiin, kun niitä omia pieniä jalkoja on niin mahdottoman mukava suunnata millon mihinkin...

      Poista
  2. Hei onko sulla wompatin tai kinderpackin preschool-reput myynnissä? Wompattia etsin pääasiassan (ja lyhyillä hihnoilla juuri!), mutta kelpaisi myös kinderpack. Jos myyt niin laita viesti hanna.ahonen(a)jyu.fi
    Kannettava jo 3vee ja viihtyy edelleen päivittäin kyydissä. Mulla ei vaan kohta paikat kestä taapero-tulalla.
    Tai jos et myy niin myös laina kiinnostaa. Tietäisin kumpaan reppuun satsaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat löytyy ja mielelläni myisin aktiivisempaan käyttöön! Laitan sähköpostia asiasta! :)

      Poista