sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Täti Kriminaali


Yleensähän en suinkaan ole vastaan kaikkea, en koskaan kyseenalaista. Enpä. Olen oikea vastarannankiiski.

Sadepäivät saa puhisemaan päivätyössä. Vanhemmat tuo lapset päiväkotiin ja toteavat "ettehän te nyt tänään ulkoile, kun on noin huono ilmakin". Vanhemmat, jotka eivät taatusti ole päivääkään olleet parinkymmenen lapsen kanssa samassa tilassa. Siinä hyppii ainakin itse kasvattaja seinille iltapäivästä.. Kiristelen hermoja, koitan olla ymmärtävä ja loppukommentissa totean, että tämä täti ulkoilee lasten kanssa oli sää mikä tahansa. Aika äkkiä yleensä menee perille viesti, kun iltapäivästä litimärkiä lenkkareita kotiin kantaa. Sitten on se sakki, joilla kurahousut on täynnä reikiä, saappaat pari numeroa liian pienet ja hanskat nyt ei ainakaan pidä vettä. Välillä tuntuu, ettei vanhemmat ulkoile lainkaan lastensa kanssa. Puhumattakaan, että kävisivät luontoretkillä tai eksyisivät jopa metsään asti. En halua kuitenkaan yleistää, luonnossa liikkuvien perheiden ja tiettyjen ammattiryhmien edustajien lapset on aina puettu asianmukaisesti. Pisteet heille!

Vastarannankiiski tykkää ulkoilusta sadepäivinä. Nauttii siitä miten lapset keksii uusia leikkejä, löytää erilaista tekemistä. Vesi kiehtoo lähes poikkeuksetta pieniä ihmisiä. Kaikkien näiden vuosien jälkeen, jotka olen lasten kanssa viettänyt niin työssä kuin kotona, en jäisi kyllä ainoanakaan sadepäivänä sisälle hermojani menettämään. Laiska äiti panostaa lapsilleen kunnolliset ulkoiluvaatteet, jotta märän ulkokuoren alka paljastuu kuivia, lämpöisiä, punaposkisia ja hyvin nälkäisiä taniaisia. 

10 kommenttia:

 1. Aamen!!
  Kohta lähdetään koko sakki ulkoilee, onneks löytyy vedenpitävät vaatteet ;)

  VastaaPoista
 2. Ja sitten on näitä päiväkoteja missä ei ulkoilla jos sataa, on kuuma, on kylmä, on pelkästään uhka sateesta tai ihan mitä vain. Siinähän vie asianmukaisia vaatteita sinne lojumaan kun kukaan ei niillä mitään tee. Vaihda työpaikkaa tänne meidän pk:hon? ;)
  Ps. Kyllä meille pitkään syötettiin sitä soopaa että lapset ei kurahousuista ja kerrospukeutumisesta tykkää. Ja kakkat, meidänpä tenavat oikeasti lähes rakastaa kuratamineita!
  Ps2. Erityisterkut sammakkotakkiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo.. On meitä joka junaan. Eläköitynyt työkaveri oli aina innoissaan menossa ulkoilemaan, oletettavasti vain pitkän kahvitauon vuoksi. Viime vuonna puolestaan työparini oli keski-ikäistynyt vanhapoika, joka teki niin kuin täti sanoi ja ulkoili nenu punaisena siinä missä meikäläinenkin :D Kyllä niitä kärttyisiä vanhoja akkoja varmaan jokaiseen päiväkotiin mahtuu, jotka mielummin lysähtävät takapuolensa tuoliin ja komentavat lapsia olemaan laitaan kuin pukisivat kuravaatteet ja vielä pesisi ne ulkoilun jälkeenkin.. Aivan liikaa rasitusta. Omassa työpaikassa reippaita ulkoilijoita onneksi on joukoittain muitakin :)

   Jos vaatteiden koko on oikea ja ikää yli 1v niin taatusti jokainen tenava menee kuravermeissä siinä missä haalarissakin. Ressukoita on ne pienet kävelemättömät, jotka laitetaan rypemään lammikoihin. Tämä täti tosin pitää sellaiset mussukat visusti kantorepussa halittavana. Kantorepputätejä tosin on kovin harvassa päiväkodissa eli ei liene ulottuvan kuin muutamaan päiväkotiin koko maassa ;)

   Poista
  2. Välitän terveiset sammakkotakkiselle. Oletettavasti hän alkaa lähetellä lentopusuja ja sanoo "mää rakastan S ja J, mulla on hirveä ikävä niitä". Ollaan opeteltu täällä hellyydenosoituksia viimeiset viikot hänen osoittamanaan, kyllä tuosta kaverista vielä tulee melkoinen herrasmies ;)

   Poista
  3. Oi toista, hassu herrasmiesmussukka.

   Poista
 3. Ootko sä kantanu töissä lapsia kantorepussa? Taas mä liikutun :').

  Niin paljon näkee sitä kun pikkusten annetaan huutaa maassa eikä edes syliin nosteta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan.. Elämä opettaa, mutta kun ei se vuosikas ole vielä valmis oppimaan asioita kantapään kautta. Olen kantanut kyllä, helpottaa hirmuisesti päivähoidon aloitusta ja ulkoiluita. Itse en mielelläni kanna pidempään ilman reppua tai liinaa välttääkseni selkävaivat, joten takiaisena kyljessä keikkuvat pääsee kyyditettäväksi. Samalla saa molemmat kädet vapaaksi. On äärettömän paljon helpompaakin, kun pieni ottaa aamupäiväulkoilulla päiväunet selässä eikä tarvitse koko ajan kytätä kuka on sorkkimassa rattaita.

   Hauska yhteensattuma, että juttelin tänään tovin erään koulutaipaleensa aloittaneen lapsen äidin kanssa. Juuri hänen lapsensa oli ensimmäinen lapsi, jonka selkääni olen nostanut. Niisk. Vanha täti olen jo, kun ne kävelemättömät taaperot menee jo kouluun...

   Poista
 4. Sinä vanha täti? :D älä höpsi.

  Hienoa, että olet kantanut. Ajattelispa edes prosentti ihmisistä kuin sinä niin maailma ois ehkä vähän parempi paikka.

  VastaaPoista