tiistai 28. lokakuuta 2014

Elämäni kallein sosekeitto


Tein linssikeittoa. Edullista perusruokaa. Noin periaatteellisella tasolla. Vaan ahneen lopun kaikki tietää. On kova nälkä, ulkoa puuttuu lumihanki jäähdyttelyyn. Ei muuta kuin lasikannu täyteen ja mylly pyörimään. Onhan se nyt ennenkin kestänyt vaikka ja mitä... Ei aikaakaan kun korviin kantautui pieni napsahdus. Hyvin pieni ja vaimea, viattomalta kuulostava. Sanoma sen oli niin kovin selvä. 

Olenhan tuota Wilfaa rapian vuoden rakastanut ja vihannut. Hinta ja tehot kulkee käsikädessä varsin hyvin, vaan ei ne terät todellisuudessa ole pähkinöitä kestäneet. Välipalapatukoita tehdessä ei voi välttyä pettymyksiltä. Nyt jälkikäteen harmitellessa kuitenkin se on vajaan sadan euron hintansa maksanut enemmän kuin hyvin. Mylly pyörii päivittäin, yleensä useampaan kertaan. Teen sillä sosekeitot, kasvistahnat, smoothiet, välipalat, banaanilettutaikinan, jopa kasvonaamioita. En pärjää ilman, uusi on saatava HETI. 

Pidän myyjiä maailmanluokan huijareina, joten ei auta vain marssia kauppaan. Vitamixiin olisin valmis rahani laittamaan, mutta kahden vuoden takuu ei vakuuta. Rapiat kuusisataa on kuitenkin kohtalaisesti enemmän kuin satanen mikäli vehje päättääkin sanoa sopimuksen irti juuri takuun umpeuduttua. Muita varteenotettavia vaihtoehtoja ei juuri ole vastaan tullut. Wilfan kannu kesti vuoden, terät ei sitäkään, moottori murisee jo siihen malliin, että viimeisiään vetelee sekin. Eipä vakuuta omatuntoa ostaa uutta tehosekoitinta vuoden välein vaikka hinta-laatu-suhde kohdillaan olisikin.

Nyt on hyvät neuvot tarpeen, mikä tehosekoitin itselläsi pyörii tai mitä tietäisit suositella? Pessimistisellä asenteellani ottaisin etenkin Vitamixista negatiivisia kokemuksia mielelläni vastaan, moisia kun ei tahdo löytyä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti