perjantai 1. elokuuta 2014

Kesän herkut

Kesä on villinnyt totaalisesti. Tekee mieli syödä koko ajan ja vielä kaikkea hyvää. Aloitin juhannuksena ashwagandhan pitkän tauon jälkeen, lieneekö tällainen herkkuhermojen kutkutuskin moisesta johtuvaa vai muutenko vain kesä näin villitsee. Kyllä tossu nousee lenkillä kevyesti, matkat pitenee ja on suoranainen ilo päästä lenkille! Jää siinä sitten varaa hieman herkutellakin, terveellisesti mielellään.


 Marjajäätelö

3 keltuaista
2 rkl juoksevaa hunajaa
3 dl tinkimaitoa
4 dl survottua marjaa

Vatkaa keltuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon marjasurvos, hunaja ja maito. Pakasta kannella peitettynä noin 4 tuntia, sekoita tunnin välein voimakkaasti. (Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin 3 dl kermaa ja 4 rkl sokeria)


(Raaka) Suklaamousse

1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl cashewpähkinöitä
8 taatelia
3 rkl (raaka)kaakaojauhetta
1 tl aitoa vaniljaa
ripaus suolaa
3 rkl kookosöljyä
(hunajaa, intiaanisokeria tai banaani)
(tinki)maitoa (kookoskerma sopii hyvin myös), jotta mylly pyörii

Jauha tehosekoittimessa siemenet ja pähkinät hienoksi. Lisää joukkoon loput aineet, sekoita tasaiseksi. Jääkaappiin jäähtymään ja kohti käkätintä! Uppoaa lapsiinkin kun kuuma veitsi voihin!  

Raakaruoaksi tämän miellän, mutta eräs ravitsemuksen asiantuntija sanoi, ettei maitoa sisältävä ruoka voi olla raakaruokaa. Jokainen päättäköön itse onko tämä raakaruokaa vai ei ;)




Kaurarieskat

3 dl kaurahiutaleita
1 dl spelttijauhoja
1 tl (ruusu)suolaa
200 g turkkilaista jogurttia
1 kananmuna

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon loput aineet, sekoita tasaiseksi. Paineli jauhotetuin käsin pellille kahdeksaksi rieskaksi. Paista 225 asteessa n. 12 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti