tiistai 24. kesäkuuta 2014

Voihan vaippa!

Siinä hän seisoo. Kymmeniä metrejä pitkän vaippahyllyn edessä naapurikunnan Prismassa. Vierestä suhaa ohi vanhempia pienokaiset kärryissä, nappaa toiselta puolelta pari pakettia vaippoja ja toiselta puolelta lavallisen korviketta. Koen olevani yksin. En tiedä miten kuuluu toimia. 

Nature Baby kertakäyttövaipat osuu silmiin. Kuulostaa eniten omalta jutulta. Vastenmielisesti nostan paketin ostoskärryihin ja kurkkaan hintaa, noin 10e. Ajatella nyt, että heittäisi rahaa roskikseen. Kuka syö kotonaan kertakäyttölautasilta tai nukkuu kertakäyttölakanoissa?

Kävelen muutaman askeleen, kunnes nakkaan paketin takaisin hyllyyn. Ehdin kävellä hyllyn päähän, kunnes palaan ja taas nostan paketin kärryihin. Seuraavan kerran palaan liki kassalta palauttamaan paketin hyllyyn. Omatunto ei antanut periksi ostaa kertakäyttövaippoja. Ei enää. Jokin on muuttunut.Käytin lapsellani kertakäyttövaippoja ensimmäisen vuoden öisin, päivät on aina kestoiltu. Yksinkertaisesti vaativan vauvan kanssa ei ollut muuta vaihtoehtoa. Rikkonaiset yöt, maksimissaan parin tunnin yhtämittaiset unet kerralla. En edes halunnut ajatella perehtyväni toimiviin vaipparatkaisuihin.

Elämä muuttui, yöheräämiset hieman väheni ja viimeisen vuotensa ennen kuivaksi oppimista lapsi oli täysin kestovaipoissa. Löysin sopivan setin yövaipatukseen ja homma kävi kuin kertakäyttöisillä. Vaipattaminen oli ihanaa ja surullisena luovuin vaipoista lapsen oppiessa kuivaksi alle 2-vuotiaana. Yövaipat pyöri kuvioissa vielä puoli vuotta eteenpäin.


Siinä ne nyt on seissyt yli vuoden hyllyssä. Aikaansaamattomuus on jättänyt yövaipat vielä kaappiin jopa valmiiksi täytettyinä. Ehkä jokin sisällä on toivonut pientä vaipatettavaa.. Ihan salaa vain.

Olen tyytyväinen, että jätin kertakäyttövaipat vielä Prismaan. Uusi tilanne on täysi arvoitus ja tajusin myös lähikaupasta löytyvän kertiksiä mikäli paniikki iskee. Yritän saada raahattua sen paketin vaikka itkien kotiin, jos tilanne näin vaatii. Toivotaan, että viipottaja pukee mielummin iloisen värisen kestovaipan kuin aneemisen ja tylsän kemikaalivaipan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti