lauantai 14. kesäkuuta 2014

Blogihaaste

Elämässä on tiettyjä asioita, jotka jää pyörimään mieleen ja sieltä sitten kummittelee päivittäin, viikoittain tai kuukausittain. Vältelläkseni edelleen siivousta ja pellavakankaiden kuivuessa narulla en voi aloittaa edes ompelua, joten vastaan vihdoinkin KUUKAUSIA roikkuneeseen Jaanan blogihaasteeseen, huokaisen syvään ja heitän asian aivojen syövereistä keskeneräisistä valmiiden joukkoon. Oikaisen, mutta vain hieman.

Koska olen auttamattomasti myöhässä en jatka tämän haasteen levittämistä. Seuraamiani blogeja näkee listan sivun oikeassa laidassa, joten olkaa hyvät ja tutustukaa omatoimisesti ihmisiin, joiden elämä jollain tapaa täällä suunnalla ilostuttaa. Kiitos Jaanalle haasteen heittämisestä, saa heittää toistekin!

11 asiaa minusta

- Pelkään sammakoita. Kuollakseni. Tai en itse eläintä vaan sitä ääntä ja tunnetta, kun iso rupikonna liiskaantuu pimeällä lenkkipolulla sateisena syysiltana lenkkarini pohjaan. Tosin näin ei ole vielä koskaan tapahtunut.

- Rakastan nukkumista. Tunnetta, kun saa pään laskea tyynylle ja nukahtaa alle puolessa minuutissa. Haaveissani nukun koko yön heräämättä kertaakaan.

- Pyrin välttämään lisäaineita ja tongin pakkausselosteet liiankin tarkasti. Kas, kun en käytäkään eineksiä tai muita valmistuotteita.

- Inhoan marjastusta. Silti kerään joka kesä pakastimen täyteen marjoja.

- Pyrin ostamaan kaiken mahdollisen kierrätettynä ja inhoan kertakäyttökulttuuria. Tällä viikolla etsin jopa vetoketjut ompeluksiin kierrätyksestä.

- Vaihdoin autoni mieluusti kymmenen vuotta vanhempaan ja oi niin paljon parempaan ysäri-Corollaan. Täytyy sitä tuntumaa olla.

- Oksennan yhdestä siideristä. Teininä nolotti, nykyään olen oikein sujut ruoansulatukseni kanssa.

- Olen elänyt erittäin hyvän ja tasapainoisen lapsuuden, josta saan kiittää vanhempiani ja maalaiselämää. Asian olen tajunnut vasta aikuisena työni ja PRIDE-valmennuksen jälkeen.

- En käytä mitään kemikaaleja pyykinpesuainetta lukuunottamatta. En hygieniassa, kauneudenhoidossa tai kotona.

- Omaan pääkopallisen haaveita. Haaveita vain.

- Itken aina ja joka tilanteessa. Ilosta ja surusta. Aina vedet silmissä. Tunteilija.


Vastaukset Ihana talo maalla -blogin emännän kysymyksiin

1. Mikä on parasta ajanvietettä silloin kun olet yksin?

- Yksin? En ole koskaan yksin, lähes aina lapsi on läsnä elämässäni. Jos joskus moinen vahinko käy niin siivoan, painun lenkille tai neulon.

2. Mikä on paras kirppislöytösi ikinä?

- Niin monia, monia.. Käytetyimpiä ja rakastetuimpia varmasti  on olleet 100% villaiset neuletakit niin itselle kuin lapsellekin, nämä kun tuntuu olevan kiven alla nykypäivänä. Rahallisesti varmasti uusi Marimekon Rimmi-laukku 0,50e.

3. Kenen julkkiksen ottaisit mukaasi autiolle saarelle?

- En kummemmin harrasta julkkisten tuntemista, mutta Sipe Santapukki tuli ensimmäisenä mieleen. Hiukan samaa ajatusmaailmaa ja muutoinkin ihan järkevän oloinen kaveri. Olga Temonen olisi myös vahvoilla ekologisuutensa ja sijaisvanhemmuutensa kanssa.

4. Minkä kirjan olet lukenut useampaan kertaan?

- Olen todella huono lukemaan kirjoja eli vastaan varmasti Mikko Mallikas rakentaa helikopterin. Lapsen suosikkikirja, erittäin huono sellainen mielestäni. Todellisuudessa Pikku Prinssi on kirja, jonka luen aina uudestaan ja uudestaan lapsille, koska tykkään siitä niin kovin itse.

5. Milloin olet viimeksi saanut olla itsestäsi ylpeä?

- Viimeisten viikkojen aikana useastikin. Kevät on omassa työssä sellaista aikaa, kun kehuja satelee ja työssä palkitaan. Paljon halauksia, kauniita sanoja ja onnellista itkuakin raskaan puolivuotisen jälkeen.

6. Mikä on mielenkiintoisin omistamasi esine?

- Vanha vihreä lipasto lapsen huoneessa. Kyseinen lipasto herättää esineistössä eniten niin ihastusta kuin vihastustakin.

7. Mikä on päähänpinttymäsi?

- Pyrin kovin avoin olemaan asioille, mutta tiettyjä ennakkoluuloja/olettamuksia omaan ja se ärsyttää itseäkin.

8. Mikä nyppii sinua eniten ihan tavallisena arkipäivänä?

- Ainainen kiire. Viikossa on liian vähän tunteja itselle tärkeille asioille.

9. Mitä tekisit toisin? 

- Koulussa olisin opiskellut englantia niin selviäisin työssäni vähemmällä käsien huitomisella.

10. Mikä on ollut mieleenpainuvin matkasi ja miksi? 

- Matka? En harrasta matkustelua. Viime kesäinen kolmikirjaimisen-foorumin "leiri" lapsuudenkodillani useiden äitien ja lasten kanssa on jäänyt lämpiminä muistoina mieleen.

11. Mitä haluaisit kysyä itseltäsi ja mitä vastaisit?

- Mitkä fiilikset on nyt? Ihana päivä takana, muistoja talletettu, lämpimiä hetkiä koettu, iloa ja naurua nähty. Pää särkee ja pitäisi olla nukkumassa. Päivän paras hetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti