lauantai 17. toukokuuta 2014

Kulttuuripäivä Somerolla

 
Ihan sattumalta eksyttiin tänään pienen ihmisen kanssa viettämään aikaa Someron yhdistettyyn kulttuuri- ja ravintolapäivään. Viime vuoden tapaan tuli mukava päivä vietettyä ilman kiirettä ja tarkempia päämääriä. 


Ada-Maria tarjosi hyvin alennuksin Marimekon ihanuuksia. Pidin järjen päässä ja rahat pussissa ;)


Leather Heavenin pihalla oli jo perinteeksi muodostunut poistopiha ja kirpputori. Valitettavasti retroaarteet oli turhan tyyriitä, etenkin kun todellisia tarpeita ei ollut. Eurolla ostin kaksi isoa muovista ovaalinmuotoista valokuvakehystä eräältä kauppiaalta. Kehyksille toki on aina tarvetta.


ABC tarjosi lapsille ilmaisia kasvomaalauksia ja heppakyytiä.  Ilmaiseksi jakelivat myös jojoja, ilmapalloja ja Apsi-uimaleluja.


Kirjastoon eksyttiin ihan oikeilla asioillakin, itse hain horta- ja neulekirjoja, lapsi puolestaan löysi ennen lukemattomia Onni-poika ja Mikko Mallikas kirjoja. Oman kylän kyseiset kirjat tenava osaa jo ulkoa. Pöydältä nappasimme mukaan yllätyspaketin, josta paljastui perusteellinen tilkkutyökirja.


Mykistävän upean kokemuksen ravintolapäivän tarjonnasta saimme Keittoravintola Vanhalla Verannalla. Tunnen perheen jo entuudestaan, joten luotin siihen, että kasvisruokaileva perhe kokkaa päivän parhaat sapuskat. Eipä joutunut pettymään emännän tarjoamaan tinkimaitoon keiteltyyn nokkoskeittoon (satarosenttista luomua), luomumuniin, lähituottajan leipiin ja aitoon mamman marjamehuun. Puhumattakaan siitä millaista silmänruokaa perheen koti tarjosi. Emäntä ojensi myös ystävyyskakku Hermannin kotiinviemisiksi. Ihan sydän sulaa vieraanvaraisuudesta!

Lapsi puolestaan ruokittiin partiolaisten kololla. Tarjolla oli muurinpohjalettuja ja lukuisia aitoja hilloja. Saattoinpa itsellenikin napata lautasen reunalle herkuteltavaksi muutaman lusikallisen tyrnihilloa.

Päivä huipentui paikallisen "jumppaseuran" kevätnäytökseen, jossa kummityttöni ja kälyni esiintyi. Somerolla olen aina ihaillut mahtavia ja edullisia liikuntamahdollisuuksia. Upeaa työtä taas naisilta ja pieniltä ihmisiltä, mieluusti maksan lipun myös ensi vuoden esitykseen.

Somero jää taakse ja kotikunta kutsuu. Kiitos Somero, tavataan taas ensi vuonna samoissa merkeissä!

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa ja näyttää hienolta! Meillä oli ravintolapäivän suunnitelmia, mutta jälleen kerran oli hässäkkää niin, että jäi väliin...
  ps. Neidillä on hieno myssykkä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen kanssa joskus miettinyt, mutta ei oikein ole tiloja ja olettaisin, ettei meidän pikkukyliltä kukaan liikkeelle uskaltautuisi. Turvallisempi keitellä perunat ja sumpit vaan itsekseen ;) Neidin myssykkä on Punaisen Norsun kädenjälkeä, aivan ihana lakki on.

   Poista
 2. Ihanat keittiön kaapit tossa yhdessä kuvassa! Somerollehan voisi joskus pistäytyä ravintolapäivän aikaan, näyttää mukavalta meiningiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä vasta alkumakua talosta. Kuvat on verannalla. Sisälläkös vasta ihanaa olikin :) kannattaa tutustua ensi vuonna!

   Poista