tiistai 14. tammikuuta 2014

Työvaatetusta ja halpiksia

Työssäni lasten parissa tykkään käyttää värikkäitä vaatteita. Työtilat on hyvin värittömiä ja konstailemattomia käytössä olevan opetusmetodin vuoksi, mutta onneksi työntekijän vaatetus saa olla lapsenmielinen ja värikäs. Kirpputoreilta löytyy valitettavan vähän värikkäitä vaatteita. Esimerkiksi punaisia vaatteita ei kaapissani ole kuin pari. Tämän vuoksi on tartuttava tilaisuuteen, kun sopiva sattuu kohdalle ja tarvittaessa tuunaamalla saa uutta ilmettä tylsempäänkin vaatteeseen.

 Marimekon raitapaita 3e, Vero Moda farkut 5e, 
Pilkkoset-alushousuja (uusia toki) 2e/2kpl, 
lapselle sammarit ja mekko 0,05e/kpl

Monki flanellitunika 0,50e

Viimeisen viikon aikana satuin tekemään hyviä täsmälöytöjä. Monkin tunika on hieman erikoinen, mies kysyi onko se uusi yöpaitani. Pienellä tuunauksella ehkä selkäosaa saa hieman istuvammaksi. Ostin myös elämäni ensimmäiset alushousut kirpputorilta, käyttämättömät tietysti. Melkein huvitti itseäkin. Pilkkosen bambuhipstersit on ehdottomat suosikit, joten miksipä niitä ei uutena kirpputorilta ostaisi. Marimekon raitapaidat ei malliltaan ole meikäläisen pitkään ruhoon sopivia, mutta pitkällä topilla ja hihat ylhäällä varsin käyttökelpoisia, etenkin näin herkullisessa värissä.

Farkut oli oikea nappiostos. Farkkujen löytäminen tarpeeksi pitkällä lahkeella on jo saavutus puhumattakaan siitä, että kunto ja koko muutoin osuisi nappiin. Joskus käy tuuria ja nämä pöksyt ei päädykään työvaatteeksi vaan ns. paremmiksi housuiksi.

Lapsi sai lisäksi Pikku Myy kylpytakin, mutta se päätyi jo mammulaan käyttöön. Mekkoja ei koskaan ole liikaa, tämä yksilö päätynee tuunattavaksi ainakin helmatyllin ja virkattujen kukkien osalta. Sammareista lapsi oli kovin onnessaan vaikkei ne niin omaa silmää ja ajatusmaailmaa miellyttäneetkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti