tiistai 25. maaliskuuta 2014

Operaatio juhlamekko

Joka kevät sama murhe. Juhlat edessä ja ei ole vaatteita. Lopulta yleensä päädyn juhlimaan ikivanhoissa moneen kertaan käytetyissä vaatteissa. 

Uutena ostaminen ei tule kysymykseen. Näin kirpputorihintoihin tottuneena ja ekologisesti ajatellen mielikuva useiden kymppien halpatuontimekosta parin käyttökerran vuoksi kuulostaa kovin suurelta uhraukselta. Toki kotimaisia ja eettisiäkin tarjolla on, mutta harvemmin niitä juhlavaatteita tarvitsee, joten sekin vaihtoehto tuntuu turhan suurelta rahalliselta panokselta.

Jää siis vaihtoehdoksi kierrätysmekko. Nykyään kirpputorit pullistelee ties mitä joustamattomia, huonolaatuisia, tekokuituisia ja omaan makuun liian "krumeluureja" vaatteita. Juhlavia toki, mutta jokin mättää..

Viime viikolla kirpputorilla otti silmään vaaleanpunainen Seppälän mekko, joka oli yök niin yököttävä väreineen ja ruseteineen. En kuulu vaaleanpunaisen ystäviin, joten jätin oitis ajatukset mekosta vaikka koko oli täsmäävä ja malli kiva. Yön yli mietittyäni hain mekon 2e hinnalla kotiin, onneksi kukaan ei ollut huolinut mukaansa.


Oli selvää, että mekkoa pitää tuunata. Beiget korkokengät oli yllättävän kiva ja erilainen yhdistelmä ja seuraavalla kirpputorireissulla silmiin osunut retrolakana poiki ajatuksen oitis. Värit menee oikein hyvin yksiin (paitsi oranssihtavassa kuvassani) ja pienellä fiksailulla lienee mekkokin oikein asiansa ajava kesän juhliin. 

Nyt enää puuttuu ajatus siitä miten mekkoa voisi muokkailla. Rusetti ei ainakaan tule jäämään eli jokin leveä vyö lienee paikoillaan. Ideoita otetaan vastaan! :)

2 kommenttia:

  1. Lakanasta bolero (jos se meinaan on semmonen lyhyt takki) ja levvee vyö. Jos ei haittaa, että olkapäät on paljaana, tee lakanasta vyön kaveriks kukka. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Boleroa hiukan ajattelin, mutta totesin tuon kankaan niin lakanaksi, ettei onnaa. Kukkana voisi toimiakin. Kiitos ideasta!

      Poista