lauantai 8. maaliskuuta 2014

Aitoako?

Piti hakea menovettä autoon. Matkalla huomasin jättäneeni rahapussin kotiin. Hanskalokerossa muutama hassu kymmensenttinen. Oli vain luotettava, ettei jäädä tienposkeen. Jottei nyt ihan hukkaan olisi mokoma kiertolenkki mennyt, päätin pistäytyä luottokauppani takapihoilta hieman ilmaista ruokaa hakemassa.

Mukaan tarttui Lapin Rieskaset. Peruna erikseen mainittuna toki. Pussissa korostetaan sanoja AITO ja ALKUPERÄINEN, takapuolella teksti "Aito, oikea Lapin rieska" ja "Leivotaan Rovaniemellä". Onko kaikki Rovaniemellä leivotut rieskat alkuperäisiä? Eikö muualla, vaikka täällä etelässä voi valmistaa Aitoa rieskaa?

Tarkennukseksi vielä ainesosat: vesi, vehnäjauho, vehnähiutale, perunahiutale, kasviöljy, perunakuitu, nostatusaineet (E450, E500), suola (1,2%), sakeuttamisaine (E412), happamuudensäätöaine (E263) ja säilöntäaine (E200). 

Ai niin ja perunaakin huikeat 13%. Kysyn kysymyksen. Koostuuko ihan oikeasti AITO ja ALKUPERÄINEN Lapin rieska näistä aineista? Tuskinpa ne aidot lappalaismummelit on mokomista numero ja kirjainyhdistelmistä sukupolvia sitten tiennyt?

Pisteenä iin päälle vielä maininta, ettei sisällä lisättyä leivinhiivaa. Ettäs tiedätte sitten, ehei pahaa hiivaakaan.  Lienee siis terveysruokaa?

Ei mulla muuta. Kiitän ja kumarran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti