maanantai 27. heinäkuuta 2015

Vuosi sängyttä


Vuosi sitten kyhäsin pedin räsymaton päälle, pudotus jenkkisängystä oli melkoinen. Monta peittoa päällekäin, leveyttä niin, että kylkeä mahtui juuri kääntämään. Muutaman päivän kuluttua huomasin selkäni olevan paremmassa kunnossa, hiljalleen vuosia vaivannut kipu väistyi kokonaan. Vähitellen aloin vähentämään peittoja, kesäkuussa itseni ja lattian välissä oleskeli enää räsymatto ja yksi täkki. 

Sängyn muutettua talosta en saanut aikaiseksi hankkia uutta. En edes patjaa. Näin oli hyvä. Vieraat ihmetteli missä yöni vietän ja ällistyivät osoittaessani lipaston päälle kerättyä kasaa retrotäkeistä. Asiasta on väännetty monet naurut, muodostunut yleiseksi vitsiksi.

Pyörittelin asiaa, materiaaleja ja leveyksiä. Lopulta tein arvokkaita päätöksiä, rahallisestikin. Ajattelin muuttaa ennen suurta ostosta. Päivänä eräänä selailin nettikirpputoreja. BINGO! Siinä se oli. Sänky, futon, sijauspatja. Koko paketti mitä olin suunnitellut, kolmanneksen hinnalla uudesta.

Pikainen reissu Helsinkiin ja yön tunteina kasaamista uudessa makuuhuoneessa. Petasin sänkyni pöytäliinalla, kiskoin päälle retrotäkin ja nukuin muutaman tunnin ennen töihin rientämistä. Aamulla heräsin enemmän kuin tyytyväisenä ostokseeni. Kerrankin elämässäni oli jotain täydellisyyttä hipovaa.

Suosittelen. Jokaiselle. Erityisesti selkävaivaisille. Laadun ja mukavuuden puolesta puhuu myös edellisen omistajan päätös ostaa tilalle tismalleen sama sänky, miesystävän leveyden verran suurempana vain. 

Runko on Kiteen kalustetehtaan koivuinen, avainlipuin varustettu Mori-sänky. Välistä löytyy kookos-puuvilla-futon, päällimmäisenä hengittää villatäytteinen sijauspatja. Molemmat patjat on kotimaisia Porin villan ja peitteen valmistamia.

Seuraavana ostoslistalla on uudet vuodevaatteet. Koko kolmikolle. Tilaukseni saa vastaanottaa Porin villa ja peite. Olen myyty kotimaisuudelle ja luonnonmateriaaleille.

2 kommenttia:

 1. Vuosi ! Ja mä luulin, että se meidän pari kuukautta ilmapatjaa ennen muuttoa oli paljon :DDD

  Samalla setillä mennään täälläkin. Nyt meilläkin siis on futon ja villasijauspatja. Samasta osoitteesta tilatut ja pois en vaihda. Superhyvä nukkua, kotimainen ja ekologinen. Vuodevaatteet tilaan myös tuolta, kun vaihdon aika tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosi. Eikä tehnyt edes tiukkaa :D Toisinaan kaipaan ihan hirveästi takaisin lattialle. En tiedä miksi. Ehkä se on tämä auttamaton minimalistisuus, joka vallitsee. Tuntuu niin liialliselta nukkua sängyssä. Hassua :')

   Poista