tiistai 7. huhtikuuta 2015

Toinen Keksi - ihmeitä isoille ja pienille


Kerran kuukaudessa saan viettää parituntisen kahden tyttäreni kanssa. Tuon pienen, niin kovin tärkeän hetken kohokohdaksi on muodostunut ruokailu Toinen Keksi kahvilassa. Kevättalvesta vieraillessani ensimmäisiä kertoja tiesin löytäväni itseni kuukausittain milloin minkäkin muotoisilta ja näköisiltä tuoleilta istumasta. Erilaisuudesta, tyylirikoksista ja kierrätyksestä pitävänä paikka ei jätä tuntemuksia pelkän makuaistin varaan. Paikka sisältää pieniä yksityiskohtia, runsaasti värejä ja sopivasti lapsellista leikittelyä.

Omiin elämänarvoihini ja nautintoihini ei kuulu hätäinen ruokailu pikaruokaravintolassa, tiedostamatta annokseni alkuperistä tai tahosta, jonka pussiin roposet lopulta rapsahtaakaan. Arvostan pieniä ja kotoisia paikkoja, joissa saa tuntea olevansa yksilö, vastaanotto on kiireetön ja aina yhtä iloinen, ruoka on taatusti lähempänä tuotettua kuin yhdenkään ketjuravintolan ja annokset on täynnä ihmeitä niin silmien kuin makuhermojenkin kautta nautittuna.

Toivonkin jokaisen lukijan rikkovan rajoja myös ruokaillessa. Lapsiperheet helposti jämähtää rutiineihin ja vanhoihin tottumuksiin. Kauppakeskuksesta löytyy kenties ravintola, mutta mielestäni elämyksellisen ruoan perässä kannattaa kävellä vaikka korttelin päähänkin. Kuitissa komeilee kenties euro tai kaksi enemmän kuin pullamössöpuljuissa, mutta jokainen riemunkiljahdus, arvoitukset, yksityiskohdat ja pienen ihmisen innokas odotus pöydän ääressä maksaa kyllä jokaisen sentin takaisin.

Lupaan ja vannon; Toinen Keksi kahvilasta et voi poistua kuin hymy huulilla!

6 kommenttia:

 1. Meidän piti joskus perheen kanssa poiketa tuonne mutta oli ihan tupaten täynnä. Uutta yritystä kehiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää kannattaa odottaa :) Itsekin olen ollut kerran lounasruuhkassa, mutta tuolloinkin odotusaika oli oikeinkin kohtuullinen. Valitettavasti joka kylillä ei tällaisia aarrepaikkoja ole tarjolla.

   Poista
 2. Mun lempikahvila <3

  Kävin taas lauantaina. Tosin siellä Design Hillin toimipisteessä, mutta kuitenkin. Siellä on aina ihanaa ruokaa, tunnelmaa ja loppuun asti mietittyjä yksityiskohtia. Mä arvostan paljon myös pöytiintarjouilua, ei tarvitse keräillä tavaroitaan millekään muovitarjotinläpyskälle ja tasapainoilla istumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen kerran poikennut Design Hillillä enkä muutoin ole ennen ajatellutkaan pöytiin tarjoilun ihanuuksia.

   Poista
 3. Mäkin olen käynyt ainoastaan siellä Design Hillin toimipisteessä ja olin ihan myyty!!! Tämän kahvilan ohi olen monesti kävellyt ja haikaillen katsellut ikkunoista sisään. Mutta seuraavan kerran lupaan, että en tyydy pelkästään katselemaan ikkunoista sisään! ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nanne mä vannon, että tykkäät tästäkin. Ehkä hippasen vielä enemmän ;)

   Poista