tiistai 28. huhtikuuta 2015

Näkkyy Korteniemessä!


Toukokuun koittaessa ovet aukeaa, nurkat heräävät henkiin ja tapahtumat alkavat. Pappadiippa piikoo tulevan kesän lähes kaikki tapahtumat läpi aamusta ehtooseen. Tervetuloa mukaan pystyttämään riukuaitaa, korjaamaan satoa ja saunomaan päivän työt niskasta savusaunan lempeissä löylyissä! Tavataan jälleen lauantaina 23.5 Leivontapäivässä!

Kuvat otettu 26.4.2015

2 kommenttia:

 1. Siis mitä mitä, mikä leivontapäivä...?!? ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luontoon.fi : "Kansallispuistopäivän kunniaksi 23.5.2015 klo 11 - 17 Korteniemen perinnetilalla leivotaan ruisleipää oman sadon Aunus-rukiista. Liki 100-vuotiaassa tiinussa säilyvä leivän juuri hapattaa taikinan vuorokaudessa. Leipomaan pääsevät kaikki halukkaat ja uunituoreesta leivästä saa maistiaisia aidon voin kera. Taikinan vaivaaminen ja leiväksi taputtelu on rentouttavaa ja ajatuksia herättävää. Leivontapäivänä selviää myös miksi ruisleivän keskellä on reikä..

   Myynnissä on ruokaa, pannukahvia, kotitekoisia leivonnaisia ja etukäteen paistettuja leipiä.

   Korteniemen toistasataa vuotta vanha savusauna on lämpimänä ja kylpyvalmiina puolen päivän jälkeen. Sen leppeissä löylyissä ja Liesjärven virkistävässä vedessä sielu ja ruumis herkistyvät alkavan kesän ihmeille.

   Tervetulleeksi toivottaa Korteniemen väki"

   Morjesta mullekin jos ja kun tulet! :)

   Poista