sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Palaset kohdillaan

 


Talo tyhjenee. Puolenvuotta jatkunut päämäärättömyys ja epätietoisuus saa vihdoin päätöksensä. Jokaisella pakettiautollisella pala menneisyyttä lähtee talosta. Pakkaan liinavaatteita, jaan astioita, tyrkytän kaikki vihaamani huonekalut mukaan. Illalla on tyhjää, suuressa olohuoneessa pieni vihreä senkki, päällään ylisuuri televisio. Sohva tyhjyyden keskellä on kuin nukkekodista varastettu, hernearkku kuin taivaasta tippunut. Istun sohvalle ja mietin miltä tuntuu, iskeekö paniikki kuten ovat sanoneet. Hymyilyttää, vaikka en vieläkään tiedä missä kotini on.

Mitä jäi jäljelle. Lasten sängyt, liinavaatekaappi, senkki, arkku, isomamman ruokailuryhmä, tuoleja, muutama naulakko. Tyhjyys tuntuu mukavalta. Hiljalleen rakennan, kun sopiva osuu kohdalle. En kiirehdi, haluan materian tuntuvan sydämessä asti. Kierrän kirpputoreja, annan itselleni luvan ihastua järjettömiin ratkaisuihin. En tarvitse kenenkään lupaa tai suostumusta, elän itselleni. En kaipaa kompromisseja.

Luulin, ettei suru ja itku enää tule. Luulin haudanneeni menneen ja suunnanneeni tulevaan. Tulee ilta, jolloin voin tehdä mitä vain. Mennä mihin vain. Olla koko yön maailmalla tai kutsua ystäviä kotiini. Töiden jälkeen suuntaan ruokakauppaan ja ajan kotiin, laitan viestin etten tulekaan tänään iltakahveille. Matkalla itken, tunnen suurta kaipausta pieniä ihmisiäni kohtaan. Itken sille hetkelle, jota olen kaivannut niin kauan. Yksinäisyydelle.

Tartun imuriin, siivoan koko illan. Kuljen koirien kanssa metsässä ja nautin hiljaisuudesta. En avaa televisiota tai kuuntele radiota. Nukahdan onnellisena ja väsyneenä. Aamulla herään, juon lasillisen vettä ja suuntaan tunnin lenkille. Ymmärrän, että pienen itkun tirauksen ja kaipuun jälkeen homma on enemmän kuin mallillaan.

Psst.. Yksi autollinen vei tietokoneen. En omaa enää nettiä, blogi päivittyy harvemmin. Puhelimesta en sentään luovu, siitä antiikkisesta.

3 kommenttia:

 1. Siellä taitaa olla jonkin sortin muutosten myllerrys, tsemppiä niihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps. ..Olit mun unessa viime yönä! :D..

   Poista
  2. Ai miten mukava onkaan kuulla jonkun uneksivan meikäläisestä! Toivottavasti ei ollut painajainen.

   Muutoksen tuulet puhisee, onneksi jokainen muutos on nykyään vain kohti eheämpää eloa ja onnea. Valtakunnassa asiat mallillaan :)

   Poista