perjantai 29. marraskuuta 2013

UUDET (!!!) Niken tossuset

Pappadiippa on varsin kuuluisa sanonnastaan; Kaikki mitä et saa käytettynä on täysin turhaa. Pitää oikein hyvin paikkaansa useassa tilanteessa, koska meidän talouteen arviolta 95% tavaroista hankitaan kierrätettynä. Itselleni en ole ostanut mitään uutta ainakaan kahteen vuoteen, kunnes viime viikolla tein poikkeuksen pitkällisen harkinnan jälkeen. Tällä kerralla en perehtynyt eettisiin tai ekologisiin asioihin puhumattakaan kemikaaleista. En miettinyt tuotantoketjua, kotimaisuutta tai kuka kiskoo rahat ja keneltä. Kerrankin annoin tunteen, niin ja toki myös hinnan viedä ja hetkellisesti koin huonoa omatuntoa tästä kertakäyttökultturisoitumisestani.. 

Asiaa pohtiessa totesin kyllä, että on monia asioita, joita ei kirpputorilta saa; asuntolaina, lemmikit, lapsi, alushousutkin toki uutena mukavammat on? Ja tietysti henkilö, joka ei juokse tuskin olisi tätä minulle hyvinkin tärkeää artikkelia tarvinnut. Eli tietynlainen turhake sekin. Joillekin.


Nike Free 5.0, Sportamoresta 83e


Tänään saapuneesta paketista paljastui siis uudet juoksutossukat, Nike Free 5.0. Kyseisiin kenkiin päädyin jo kesällä urheilukaupassa sovittelemieni yksilöiden perusteella. Tuolloin kengät jäivät kauppaan, koska olisivat lohkaisseet kolmanneksen kotiäidin kuukausituloista.. Nyt vasta löysin kengät hyvästä tarjouksesta ja vieläpä omaan jalkaani sopivana, tosin onhan kyseessä miesten mallikin. Kuten kaikissa asioissa en piittaa värien päälle mitään ja täytyy myöntää, että oli nämä tossuset aika näkyvät jopa marraskuisessa pimeässä illassa viipottaessa. 

No millaisetpa oli tuntemukset ensimmäisen puolituntisen juoksun jälkeen. Yhdellä sanalla: ihanat! Aiemmat lenkkarit oli pronaatiotuetut Asics Nimbukset ja niiden jälkeen nämä tuntui siltä, kuin olisi sukkasillaan juossut. Muutin kesällä jalkaongelmien vuoksi juoksuaskelluksen päkiävoittoiseksi, jonka vuoksi uskalsin näillä tuon puoli tuntia jo ensimmäisellä lenkillä juosta. Valmistajan suositusten mukaan totuttelu pitäisi aloittaa vähitellen, jottei vaimennukseen tottuneet jalat reagoisi kovempiin iskuihin. Ei tullut ongelmia penikoiden kanssa, ei väsymyksen tunnetta säärissä muutoinkaan, kuten normaalisti lenkillä. Toivotaan, että tämä myötätuuli jatkuu ja jalkaongelmat saadaan heittää romukoppaan!

4 kommenttia:

 1. Mullakin oli just tossa sama ongelma. Kuntoiluvehkeet tarttee yleens ostaa uutena, varsinkin ne kengät, sekös harmittaa. Varsinkin kun ne on ihan hirveen hintaisia. Toinen juttu mitä oon joutunut ostamaan uutena kaupasta, on mukuloiden kurahanskat. Ei ne kyl uutena ostettaessakaan kauaa vettä pidä, niin että oikeestaan vois hakee nekin vaan kirppiksiltä. Alushousuja oon tehny kirppiskankaista itte. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naulan kantaan! Meillä on myös uutena ostetut kurarukkaset, koska ihan järkeensä kaikki kirppiksen kurarukkaset on jostain kohdin rikkoutuneet ja niiden aika tärkeä tehtävä kun olisi pitää vesi ulkopuolella :D

   Urheiluvermeitä olen aika hyvin löytänyt kirppikseltä. Hiljattain kannoin kotiin eurolla Karhun juoksutakin ja 3e Bagheeran tuulen pitävät juoksutrikoot. Molemmat tuli todella tarpeeseen ja olisin ostanut muuten uutena jossain vaiheessa.

   Lenkkareita ostaessa on vielä sekin hankaluutensa, että eihän niiden todellisuutta koskaan tiedä. Aivan eri asia on juosta niillä lenkki, kuin astella pari kierrosta kauppaan ympäri. Viimeksi menin pahasti vikaan, mutta tällä kertaa näyttää onnistaneen paremmin :)

   Poista
 2. Mun silmät ettii vaan retroo kirppiksillä, on tainnu mennä juoksuhousut sen takia ohi. Tosin en meinannut löytää kaupastakaan tarpeeks suurta kokoo. :-)
  http://rynttyliisa.blogspot.fi/2013/04/pitakoot-vaatteens.html?m=0

  Mun ekat juoksulenkkarit kalvoi rakkolaastariinkin reiän. Kesällä ostin alennuksesta ihan täydelliset. Mut mää kyl enimmäkseen kävelen, varsinkin nyt talvella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai mitkä päivän naurut tuosta sun postauksesta! :D

   Olishan se kyllä aika hienoa, jos olisi varaa, motivaatiota ja järkeä laittaa urheiluvaatteisiin satoja euroja. Itse en näe mitään tarvetta moiseen eikä mua ainakaan se kiinnosta, jos vastaantulijan pipo ja lenkkarit nyt ei tänään natsaakaan yhteen puhumattakaan omasta pukeutumisesta ;) Tärkeintä on se, että sinne lenkille lähtee!

   Poista