tiistai 25. helmikuuta 2014

Kevytpiiras

Jos ruoasta puhuttaessa käytetään termejä kevyt tai rasvaton, lopahtaa yleensä mielenkiintoni heti. Tämän piirakan kohdalla on todistettu kuitenkin, että kevyt voi olla sama kuin lisäaineeton ja lopputulos vieläpä maistuvaa! Itse en käytä sokeria juurikaan eli makean ystävät lisätköön mieleistään makeuttajaa. Ohje on omiin tarpeisiin muokattu versio The good morning -blogin ohjeesta Proteiiniomenapiirakka.


Mustikkapiiras

1,5 dl kaurahiutaleita
1 dl mantelijauhoa tai jauhettuja pähkinöitä
(hampunsiemeniä pari rkl)
hyppysellinen aitoa vaniljaa
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
(makeutusta)

2 kananmunaa
2 banaania
0,5 dl maitoa (voi korvata vedellä tai kookoskermalla)
0,5 dl turkkilaista jogurttia (soijajogurtti maidottomaan)

päälle paaaaaljon mustikoita
 
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Itse heitin märät aineet tehosekoittimeen, mutta halutessaan myös käsin sekoitus onnistuu. Kaada märät aineet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina öljyttyyn uunivuokaan ja mustikat päälimmäiseksi. Paista puolisen tuntia.

HUOM! Piirakka ei maistu oikeastaan miltään uunista tultuaan tai lämpimänä. Ehdottomasti paranee jääkaapissa "vanhetessaan" eli ei ole pahitteeksi leipoa piirasta jo edellisenä iltana. Paras maku löytyy vasta pakastuksen jälkeen ja ehdottomasti kylmänä!

2 kommenttia:

  1. Kiitos! Tää kuullostaa tosi hyvältä! Tästä voi tulla uusi suosikki. Kokeilen pian. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietysti tässä on se edellytys, että keliaakikko sietää kauraa.

      Poista