keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Taikatemppu aurinkoa vastaan


Ehkä järkytän, kenties en kuitenkaan yllätä. En omista aurinkorasvaa. Lapseni iholle ei ole koskaan levitetty aurinkorasvaa. Itse en ole vuosiin palanut, lapseni ei koskaan. Kyse on taikatempusta.

En käy asioita perustelemaan, en tutkimuksia esittämään tai pohtimaan mikä tapa suojautumisessa on oikea, onko aurinkovoiteet lopulta maailman ja terveyden pelastava ihmetuote vai hormonihäiriöitä, sairauksia ja vaurioita aiheuttava myrkky. Toimin elämässäni kuten itse haluan, tavoilla, jotka olen kokenut ja punninnut sopiviksi itselleni ja lapsilleni. Toivon jokaisen muunkin näin tekevän, arvostan jokaisen ihmisen henkilökohtaisia näkemyksiä ja mielipiteitä. 

Itse suojaudun auringolta syömällä paljon karoteenia sisältäviä ruoka-aineita. Käytännössä tomaattia, vesimelonia, porkkanaa ja goji-marjoja. Sisäinen rasvaus on tärkeää auringolta suojautumisessa, joten oliiviöljyä lorauttelen salaattiin ja kookosöljyä pistelen suoraan purkista lusikallisen päivässä. Vastoin terveydenhuollon ohjeistuksia syön ja syötän d-vitamiinia yliannoksella ympäri vuoden, myös kesäisin. 

Keskipäivisin tärkeimpänä tekijänä on suojata ihonsa vaatteilla. Ohuet puuvillaiset tai pellavaiset paidat kuuluu kesäiseen vaatekaappiin jokaisella perheenjäsenellä, lapset käyttävät leveälierisiä niskan ja kasvot suojaavia hattuja. Jalkojen osalta en suojaa itseäni ja lapsia vaan tärkeimpänä pidän ylävartalon verhoamista. 

Aloe vera voide rauhoittaa palanutta ihoa, mutta tarpeettomaksi se ei kodissani ole jäänyt. Sama tuotetta sipaisen ärtyneelle iholle, kuorinnan jälkeen kasvoille, ihokarvojen poiston jälkiärsytystä ehkäisemään. Pieniin ihovaurioihin ja haavoihin, "asfaltti-ihottumaan", rikkinäisiin kynsinauhoihin sekä hyönteisten puremiin ja pistoihin laitan Frantsilan Lemminkäisen äidin terva-pihka salvaa. Uskomaton monitoimituote, joka taatusti toimii! Tuo pieni purkki on matkannut mukana jo monta kesää eikä vasta ole kulunut kuin murto-osa, äärettömän riittoisaa tavaraa. Saman asian ajaa myös tuore pihka puun kyljestä napattuna, mutta kaupunkiolosuhteissa moisen löytyminen voi olla kovemman työn takana kuin repussa matkaavan peltipurkin avaaminen.

Kuvasta puuttuu ihmetuote, rakkauteni eli kookosöljy. Lotraan itseäni öljyllä jokaisen suihkun jälkeen, iho pysyy kunnossa ja ruskettuu tasaisesti. Säännöllinen kuorinta auttaa myös väriä nappaamaan kiinni jalkoihin. 

Ei muuta kuin aurinkorasvat kaupan hyllyyn, puuvillapaitoja metsästämään ja lyhyet shortsit jalkaan. Nautitaan kesästä ja satunnaisista auringonsäteistä, jokainen tavallamme!

4 kommenttia:

  1. Mä olen kans vähän nihkeä laittamaan mitään ylimääräistä iholleni. Nyt oltiin pidennetty viikonloppu pohjoisessa ja siellä tosiaan oli niitä ötököitä niin paljon, että ulkona ei paljon viitsinyt olla. Kovin joka paikassa tyrkytettiin myrkkyjä, mutta en tohdi sellaisia iholleni laittaa. Minusta se on hyvä ohjeistus, että mitä et pistäisi suuhusi, älä pistä myöskään ihollesi.
    Minulle ei ötököiden pistoista tullut mitään mutta Viskille tuli. onneksi homeopaattiset auttoivat taas tähänkin vaivaan! :)

    P.S. Mistä olet ostanut tuota Aloe Vera geeliä? Yleensä niissä on aina ensimmäisenä ainesosana vesi. Kaipaisin tuollaista kunnon Aloe Vera tuotetta, jossa veden sijaan on vähän jotain muutakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yyyh. Hyönteismyrkyt. Puistattaa. Toi onkin hyvä ohjeistus, ettei iholle sellaista mitä ei suuhunkaan. Ottaen huomioon, että iho läpäisee kuitenkin todella suuren osan siitä mitä siihen lotrataan.

      Tuo on muistaakseni melko vetistä tavaraa mitä mulla on, mutta luontaistuotteessa on kyllä ihan tujuakin kamaa myynnissä :)

      Poista
  2. Suosittelen myös kokeilemaan jojobaöljyä, now foodsilta saa ihan luomuna sitä, imeytyy nopeammin kuin kookosöljy, vaikka itsekin käytän myös sitä ja varsinkin sisäisesti! :)

    VastaaPoista